Ve sportovním areálu v Ústí u Hranic změřilo v sobotu 28. července síly čtrnáct týmů.

Výtěžek z turnaje věnuje spolek Tom Help, který celou akci uspořádal, centru pro tělesně a mentálně hendikepované v Přerově.

„Turnaje se zúčastnilo čtrnáct týmů. Vzhledem k tomu, že se jedná o premiérový ročník, tak to považuji za úspěch,“ uvedl jeden z organizátorů Uher Street Cupu Tomáš Plesník.

„Hlavně jsme rádi, že reakce týmů a účastníků, které se k nám dostávají, jsou ve většině pozitivní. To nás samozřejmě těší,“ prozradil dále organizátor.

Kuchařské klání o nejlepší guláš ve Skaličce
Skaličku provoní guláše. Kuchařské týmy se ještě mohou hlásit do soutěže

Vítěz: Není to fuk?

A účastníci mu skutečně dávají zapravdu.

„Příjemně strávený den. Člověk si zasportoval a přispěl na dobrou věc. Atmosféra na turnaji byla po celou dobu velice dobrá. Vždy se najdou nějaké mouchy, ale celkově to byla povedená akce a věřím, že příští to bude ještě lepší,“ sdělil své pocity kapitán týmu Blechovi Robert Pecha.

„Pouze to horko bylo nepříjemné a odehrát v něm takovou porci zápasů nebylo snadné. Klobouk dolů před spoluhráči za nasazení, a díky mé přítelkyni, že se o mě v průběhu turnaje tak starala,“ dodal s úsměvem fotbalista.

Nejlépe se s třicetistupňovým vedrem nakonec vypořádal mančaft s flegmatickým názvem Není to fuk?, jehož hráči se tak stali po právu prvními držiteli Uher Street Cupu.

Areál nabídl vedle fotbalových klání také bohatý doprovodný program. Návštěvníci si mohli vyzkoušet zorbingový fotbal, pro děti byla připravena fotbalová škola či skákací hrad ve tvaru kopačáku a nouze nebyla ani o celodenní hudební podkres.

„Akce se mi líbila, celá ta myšlenka. Nicméně trošku mě mrzelo, že spousta lidí v průběhu turnaje odešla na zábavy do okolních vesnic. Příště by to chtělo nějakou osobnost, která lidi udrží i na následnou afterparty,“ zhodnotil jeden z návštěvníků Michal Zvirinský.

Tomík na cestách dorazil domů
Tomík se vrátil domů! Na hranickém náměstí ho vítaly davy příznivců

Výtěžek v řádu desetitisíců

Co je však nejdůležitější, organizátorům se podařilo naplnit cíl, o který šlo především. Získat díky turnaji peníze, jež poputují na podporu centra Jsme tady v Přerově. To se zaměřuje na pomoc tělesně a mentálně hendikepovaným osobám.

„Výsledná suma ještě není sečtena, konkrétně ji budeme znát zřejmě až příští týden. Je jisté, že se bavíme o částce v řádu desítek tisíc korun. Víc ale v tuto chvíli nemůžeme říct, bylo by to jen hádání,“ uvedl Tomáš Plesník.

„Všichni, kteří se na organizaci podíleli, to dělali zadarmo a z vlastního přesvědčení, že pomůžou něčemu dobrému. Patří jim tak za to ohromný dík,“ vysekl jeden z duchovních otců turnaje poklonu všem pomocníkům a dobrovolníkům.
A pokud se naplní přání a očekávání organizátorů, můžeme se příští rok těšit zase. Tak my se tedy těšit budeme.