Už po osmnácté jej uspořádal Dům dětí a mládeže Hranice ve spolupráci s místními školami a školskými a sociálními zařízeními z Hranicka, jejichž děti, žáci a klienti vánoční dárky a předměty vyrobili.

Dřevěné stánky byly v obležení, dvoranou zámku celé odpoledne zněla hudba a adventní atmosféru zpříjemnili mladí hudebníci z hranické Základní umělecké školy, Hranický dětský pěvecký sbor, nebo Mažoretky Panenky. Velký aplaus sklidili teprve osmiletí tanečníci Kristýna Zlámalová a Marián Synek z Taneční školy Batukáda Hranice.

Tříkrálová sbírka na Hranicku
Charita Hranice hledá Tři krále. Přihlásíte se?
Tradiční mikulášská nadílka městské policie opět potěšila desítky dětí.
Čert nebo strážník? Mikulášská nadílka městské policie opět potěšila stovky dětí

Návštěvníky jarmarku oslnili třemi standardními a třemi latinsko-americkými tanci. Při skvělé taneční show předvedli waltz, valčík, quickstep, sambu, chca-chu a jive.

„Tančí spolu necelé dva roky. Potkali se vlastně náhodnou při otevírání taneční školy. Oba to velmi baví a jezdí už i na soutěže. Mají nejvyšší dětskou třídu, jaká existuje,“ prozradil majitel taneční školy Batukáda Tomáš Zlámal a dodal, že Kristýna s Mariánem trénují čtyřikrát týdně.

Vedle několika hudebních a tanečních vystoupeních si děti mohly vyrobit malý dárek v rukodělných dílnách.

Výnos z této veřejné sbírky poputuje jako tradičně na dobrou věc.

„Výtěžek z prodeje bude věnován na zakoupení užitečných pomůcek pro děti, žáky a klienty, kteří navštěvují hranické výchovně-vzdělávací a sociální instituce a také část peněz věnujeme na potřeby pro onkologicky nemocné pacienty z Dětské kliniky ve Fakultní nemocnice Olomouc,“ informovala pedagogická pracovnice Domečku Darina Menyhardová.

Ilustrační foto
Děti a senioři nebudou v Hranicích platit za odpad. Ostatní ale zaplatí víc