Jejich nachystaná trasa rozhodně nepatřila mezi nejjednodušší.

Z Hranic vedla do Stříteže nad Ludinou, přes Jindřichov a Dobešov se výletníci dostali do Oder a k okolním rybníkům.

V hledáčku jejich zpáteční trasy byl také Bělotín a Lučice.

„Ale to, jestli do Lučic skutečně pojedeme, uvidíme až podle počasí. Hlavní zastávka jinak bude v Odrách. Prohlídneme si město a hlavně se občerstvíme," řekla ještě v Hranicích na startu celodenního výletu členka výboru Klubu seniorů Jitka Skřídlová.

Trasa do Oderských vrchů, která měří přibližně padesát kilometrů, se vyznačuje značným převýšením.

Cyklisté museli překonat zhruba tři sta padesát výškových metrů. Na podrobná „úskalí" je ale řada z veselé třináctky už zvyklá.

„Jsme spíše rekreačně trénovaní cyklisté. Na kolech jezdíme hlavně během sobot a neděl. Jednou za čas se pak na výlet vydáme také s Klubem seniorů," dodala Jitka Skřídlová.

Tradiční účastníci cyklistických výletů a členové Klubu seniorů mají letos za sebou už skoro celou desítku podobných akcí po celém hranickém regionu. To, kolik dalších takových podniků ještě v letošní sezoně proběhne, zatím není jasné.

„Do značné míry to záleží na vedoucí. Uvidíme, kolik do programu naplánuje cyklovýletů a kolik turistiky. Ne všichni chtějí jezdit na kole, musíme se věnovat i jiným aktivitám," prozradila dále členka výboru Klubu seniorů.

Vůbec nejstarším ze třinácti účastníků byl tentokrát Jaroslav Ličman.

„Kdybych si na celou trasu nevěřil, tak bych tady nebyl. Mám s sebou naprosto vše, co potřebuju, a to včetně lepidla a náhradní duše. Možná by to ještě chtělo náhradní kolo," prozradil s úsměvem člen etapy, který si cyklovýlety s partou kamarádů zpravidla nenechává ujít.

„Vždycky záleží na tom, kolik mám volného času. Všechny výlety nestihnu, na většině z nich ale nechybím," dodal dvaasedmdesátiletý senior.