„Jsou tady nejen lidé z Paršovic, ale přijeli i rodinní příslušníci a známí ze sousedních vesnic nebo také bývalá učitelka mateřské školky, která tady učila někdy před dvaceti lety," sdělila jedna z organizátorek akce Kateřina Viklárková.

Zábava v sále se šířila nejen mezi nadšenci, kteří na sebe poutali pozornost variabilními oděvy.

„My jsme se sem přišli podívat bez kostýmů, ty necháváme už na těch mladších. Ale i tak se dobře bavíme," řekl jeden z návštěvníků večerní společenské události.

Večerem provázela skupina Sunset, ovšem program se neomezil jen na volné tančení. „Měli jsme tady i dva vstupy dívek ze Základní umělecké školy Hranice. V minulých letech tady předvedly své vystoupení i místní děti," dodala Kateřina Vinklárková.

Šibřinky v Paršovicích nemají dlouhou historii, poprvé se uskutečnily před čtyřmi roky.

„Je to taková nová akce. Asi před deseti lety v Paršovicích probíhala i akce s názvem Vinobraní. Ze začátku byla hodně navštěvovaná, pak ale ten zájem upadl a akce skončila. Penězi, které se na šibřinkách vyberou, přispějeme na aktivity dětí ve školce. Přispěje se jimi například na výlet dětí nebo se proplatí jejich cesty autobusem na bazén," doplnila organizátorka Kateřina Vinklárková.