Letos okresní kolo proběhne v úterý 19. dubna od devíti hodin dopoledne, přítomná bude i olympijská medailistka Šárka Kašpárková.

„Žáci letos budou soutěžit v pěti disciplínách, konkrétně v běhu na 1000 metrů, v trojskoku, skoku přes švihadlo, hodu medicinbalem a v neposlední řadě si budou muset poradit s dvouminutovým klikováním," uvedl organizátor akce Milan Buzrla ze ZŠ a MŠ Struhlovsko.

Do okresního kola jsou letos přihlášené zatím čtyři základní školy, ale podle Milana Buzrly to zřejmě nebude konečné číslo, protože školy se stále mohou hlásit.

Vítězné družstvo čtyř dívek a čtyř chlapců postoupí do krajského kola soutěže, které se uskuteční na stejném místě 7. června.

Do krajského boje o postup na celorepublikové finále se dostanou také dvě nejlepší dívky a dva nejlepší chlapci v kategorii jednotlivců.

Zástupci hranické základní školy patří dle slov Milana Buzrly k favoritům.

„Okresní kolo jsme zatím vždy vyhráli, v kategorii jednotlivců jsme se dostali až do finále. Myslím tedy, že máme velkou šanci na postup," dodal organizátor.

Soutěž Odznak Všestrannosti Olympijských vítězů založili olympijští šampioni v desetiboji Robert Změlík a Roman Šebrle s cílem motivovat děti ke sportu. 

Vendula Kröglerová