Na Přerovku a Hranicku zapojili silničáři všechny síly, aby udrželi silnice sjízdné. „Momentálně máme v terénu čtyři stabilní sypače a pět traktorů, ale svolávám další, takže jich bude kolem deseti. Pomáhá nám také jedno dodavatelské vozidlo," informoval hranický cestmistr Karel Galas. Se zvýšenou opatrností jsou sjízdné i oblasti Potštát a Středolesí na Hranicku. „Na silnicích leží vrstva sněhu, plužíme. Při hustém sněžení je posyp neúčinný. Situace se v tomto počasí mění každou půl hodinu," uzavřel cestmistr.

Přerov zasáhlo husté sněžení již v úterních podvečerních hodinách. Během noci připadlo patnáct centimetrů nového sněhu. „Na silnicích je vrstva nového, kašovitého sněhu. Snažíme se plužit a sypat. Zatím není kvůli napadanému sněhu uzavřena žádná silnice. Se zvýšenou opatrností jsou sjízdné všechny komunikace," řekl přerovský cestmistr Josef Němec.

Meteorologové očekávají v nadcházejících dnech opět sněžení. „Ve středu odpoledne se mohou objevit místní sněhové přeháňky, ve večerních hodinách však bude od jihu oblačnosti přibývat a očekáváme i vydatnější srážky," uvedl Petr Drobek z Českého hydrometeorologického ústavu a dodal, že ve čtvrtek sněhové srážky ustanou, ovšem jen dopoledne, protože odpoledne se očekávají další přeháňky. Teploty se budou pohybovat v rozmezí jeden stupeň pod nulou až dva stupně nad nulou, proto lze očekávat přeháňky smíšené. „Sněhu připadlo dost, například v Bělotíně jsme v sedm hodin ráno evidovali čtrnáct centimetrů nového sněhu, který připadl za noc," uzavřel Petr Drobek.

Mnoho řidičů nepřizpůsobilo jízdu podmínkám. V současné době je hlášena dopravní nehoda na silnici 434 u Lipníku nad Bečvou, automobil zde narazil do stromu, nehoda se obešla bez zranění. Další omezení čekají řidiče na silnici I/55 v Kokorách, kde komplikují dopravu čtyři nákladní automobily, které nemohou vyjet kopec, a tvoří se tak kolony.