Jedenáct metrů vysoký smrk září před hasičskou zbrojnicí v Lipové-lázních na Jesenicku vyhrál s náskokem více než tisíc hlasů.

Do ankety se zabojilo celkem 31 stromů v celém Olomouckém kraji, lidé jim poslali dohromady 12087 hlasůKonečné pořadí s fotografiemi všech soutěžících krasavců a počty hlasů najdete v GALERII u článku

Radar. Ilustrační foto.
V Hranicích měří rychlost nový mobilní radar, naostro poběží od ledna

Pomohla i komunita neslyšících

„Moc se radujeme, že naše malá vesnička dokázala porazit i města jako Prostějov nebo Uničov a uspět v tak těžké konkurenci,“ pochvaloval si starosta Lubomír Žmolík.

Vítěz soutěže vyrostl přímo v obci.

„Musím říct, že jsme ho hledali opravdu dlouho. Měli jsme vytipovaných několik favoritů, které jsme chtěli nazdobit, ale pak přišly problémy s tím, jak dostat techniku do lesa. A takový vánoční strom musí být solitér, aby byl rostlý hezky rovnoměrně. Nakonec jsme vhodný našli přímo v obci a byli jsme rádi, že ho můžeme použít,“ popsal starosta.

Už teď místní lidé nabízejí strom na příští rok. „Snad to tedy bude za rok jednodušší,“ podotkl.

Tříkrálová sbírka 2014 v Hranicích
Charita chystá Tříkrálovou sbírku a hledá koledníky

Smrk sbíral hlasy nejen od Lipovských.

„Setkal jsem se se spoustou lidí napříč celým krajem, kteří říkali, že je náš stromeček moc krásný a že nám fandí,“ potvrdil spokojeně Lubomír Žmolík.

Zásluhu na vítězství má podle něj i komunita neslyšících z celé republiky.

„Můj sluchově postižený syn má mezi neslyšícími spoustu přátel a ti zveřejnili strom na svých webových stránkách, a tak pro nás hlasovali i lidé z jiných částí republiky. Někteří i napsali, že se jim stromeček moc líbí. Chtěl bych poděkovat nejen jim, ale všem, kteří nám dali hlas,“ vzkázal starosta.

Obdivovat výherce ankety mohou místní i návštěvníci minimálně do Tří králů, nejspíš ale zůstane déle.

Komedie Dokud nás milenky nerozdělí hranického Divadla Ventyl
Divadlo Ventyl vstoupí do páté sezony nabitým programem