Příznivci detektivních románů a ženských hrdinek si přijdou na své už ve čtvrtek 8. března, v 18 hodin přivítá studovna městské knihovny přerovskou spisovatelku Lenku Chalupovou.

Autorka sedmi knih bude povídat především o své autorské tvorbě, ale také o své inspiraci, fantazii, rodině či profesi novinářky, kterou před časem vyměnila za práci tiskové mluvčí Přerova.

„Zveme především čtenářky, ale nejen je, na setkání, besedování a autorské čtení s přerovskou spisovatelkou, jejíž knihy jsou v naší knihovně velmi oblíbené,“ informovala vedoucí městské knihovny Marie Jemelková.

Na podzim loňského roku vyšla Lence Chalupové nová kniha - psychologické drama Ptačí žena, které je zasazené do reálných kulis Přerova - hlavní hrdinkou je totiž vášnivá ornitoložka, která žije nedaleko parku Michalov.

Ilustrační foto.
Lidé v Hranicích mohou opět žádat o kompostéry

Těšte se i na autogramiádu

„Zodpovím na všechny otázky čtenářů a už se na ně moc těším. Besedu spojím s autorským čtením mojí poslední knihy, která nese název Ptačí žena a vyšla vloni na podzim. Zároveň prozradím něco málo o knize Liščí tanec, která se dostane na pulty knihkupectví letos,“ řekla autorka knih Ptačí žena, Tyrkysové oko, Ledové střepy, Pomněnkové matky, Utopená, Vosí hnízda a Neříkej mi vůbec nic. Součástí besedy bude rovněž autogramiáda.

Po celý měsíc bude v knihovně probíhat již tradiční jarní burza vyřazených knih. Za symbolickou cenu zde bude k mání beletrie i naučná literatura pro dospělé i děti.

Ilustrační foto
Žadatelé v dotačním programu MAS představí své záměry. Jste zváni

Knižní bazar i připomentá výročí

„Po celý měsíc mohou zájemci také vstoupit do našeho knižního bazaru, do kterého můžete darovat nějaké knihy, které již nepotřebujete a naopak si odnést nějakou knihu, která se vám zalíbí od jiného dárce. Doufáme, že se vám vzájemné obdarovávání knihami bude líbit,“ doplnila Marie Jemelková.

Hranická knihovna neopomněla ani na letošní stoleté výročí naší republiky. Název pro aranžmá kavárny ve studovně knihovny, kde bude pro návštěvníky připravena káva a čaj zdarma, je Literární kavárna aneb Co se četlo za první republiky.

„Ke čtení a zhlédnutí bude výstavka knih především českých prvorepublikových autorů, ale i knih věnovaných vzniku Československé republiky. Je to náš malý příspěvek k 100. výročí vzniku republiky,“ upřesnila.

Poslední akcí knihovny v měsíci knih bude cestopisná beseda Ze srdce Evropy do Santiaga de Compostela aneb Pěšky z České republiky až k oceánu na západ Španělska. Mluveným slovem i diashow provede v úterý 27. března od 18 hodin cestovatel Patrika Kotrby. Beseda se uskuteční v Zámeckém klubu. 

Regenerace hranického sídliště Struhlovsko
Regenerace sídliště Struhlovsko bude letos pokračovat. Co se opraví? Co přibude?