Podle zdravotnické záchranné služby neutrpěl žádné vážnější poranění. Do nemocnice muž nechtěl. Případem se bude zabývat přestupková komise.

Informace o potyčce v supermarketu se v neděli objevila na facebooku Litovel 1252.

„To jsme klesli tak hluboko v této náročné době, že si při nákupech budeme vzájemně rozbíjet obličeje? Protože rozestup se některým zákazníkům nezdá dostatečný, tak to vyřešíme takhle?“ napsala pisatelka.

„Nalepit na zem čáry a je to, lidi jsou už ovce, tak se podle toho musíte zařídit. A bude hůř, to si pište, vláda nás chce úplně vymazaný,“ reagoval na příspěvek jeden z diskutujících.

Obchodní centrum Galerie Šantovka v Olomouci, 21. února 2021
Koronavir v Šantovce? Vědci zkoumali obchoďák celý den, nic nenašli

K incidentu, který proběhl mezi dvěma zákazníky v prodejně v Uničovské ulici, byla přivolána městská policie.

„Když skládali zboží na pás, došlo ke slovní potyčce. Následně k fyzickému napadení,“ popsal Deníku zástupce velitele litovelské městské policie František Bartošek.  „Případ jsme sepsali a bude předán přestupkové komisi v Litovli,“ doplnil.

Olomouc, křižovatka U Anči, 19. února 2021
U Anči je to děs! Silnice jsou ale jako řešeto všude

Ke zraněnému muži středního věku byla přivolána zdravotnická záchranná služba.

„Po pěstním napadení měl lehčí poranění, jednalo se hlavně o prasklý ret,“ uvedla mluvčí záchranky Lucie Urbanová. „Pacient odmítal ošetření záchranné služby a nechtěl do nemocnice na vyšetření,“ dodala.

Podle zástupce velitele litovelských strážníků se jednalo o ojedinělý případ.

„Evidujeme oznámení na roušky, že je lidé nemají, ale není toho moc. Tento incident byl opravdu výjimečný. Nálada ve společnosti je, jaká je a někomu zkrátka ruply nervy,“ poznamenal František Bartošek.

Respirátory jsou vyprodány, informovaly v neděli lékárny v Olomouci, 21. února 2021
Lidé vzali olomoucké lékárny útokem, respirátory jsou vyprodané

Od úterý se protiepidemická opatření v obchodech ještě více zpřísní. Ministerstvo zdravotnictví má v pondělí nařídit nošení respirátorů, nanoroušek nebo dvou chirurgických roušek v místech, kde je větší koncentrace lidí.

Do obchodu tak bude možné vstoupit pouze s respirátorem FFP2, KN95 nebo nanorouškou, případně dvěma chirurgickými rouškami přes sebe. Za dostatečnou ochranu nebude možné považovat různé svépomocně vyrobené tkaniny, zdůraznil v pátek ministr zdravotnictví Jan Blatný.