„Celou dobu jsem se těšil na to, až budu moct o své cestě vyprávět. O to víc doma v Hranicích," prozradil Tomáš Vejmola. „Jsem tak velice rád, že přišlo tolik lidí. Že mě přišla podpořit rodina, přátelé i fanoušci. Bylo to skvělé," pokračoval dobrodruh, který během roku absolvoval cestu z Thajska do Hranic v thajském taxíku, takzvaném tuktuku.

Byť to možná nebylo na první pohled znát, hvězda večera se musela potýkat s lehkou nervozitu. Přece jen se jednalo o první "tuktukovou" přednášku.

„Ačkoliv jsem dříve přednášel o své cestě na kole, je to už docela dlouho, takže jsem se do toho musel zase dostat. Člověk se ale nesmí nechat rozhodit," řekl Tomík. 

A rozhodit se cestovatel nenechal. Diváci si tak mohli užít skoro dvě hodiny dlouhé bezprostřední vyprávění doplněné o spoustu fotek, videí i audioukázek.

„Přednáška se mi líbila, jen mě mrzí, že čas byl omezený a proto už to na konci bylo trochu zkratkovité. Tomík s námi nicméně ještě poté zašel posedět, tak jsme se ještě spoustu zajímavých historek dozvěděli," zhodnotil jeden z návštěvníků přednášky, dvaatřicetiletý Petr K.

Tomáš Vejmola tak zahájil své rozsáhlé přednáškové turné úspěšně. „Už teď se těším na další štace. Čtenáře Deníku bych určitě rád pozval do Přerova, kde se ukážu na konci listopadu. Ale samozřejmě i do jakéhokoliv jiného města,” uzavřel Tomík. 

Tomík na cestách dorazil domů. Na hranickém náměstí ho přivítaly davy lidí.
Tomík na cestách po návratu domů: „Ať se mi prosím ozve ta hezká bruneta!"
Tomík na cestách dorazil domů
Tomík se vrátil domů! Na hranickém náměstí ho vítaly davy příznivců