Současná expozice, která byla zahájena slavnostní vernisáží, ale není pouze dílem mladé učitelky.

Výraznou měrou se na ní podílely také děti z Mateřské školky Šromotova pastelka. Také ony si své obrázky vpodvečer přišly i se svými rodiči prohlédnout.

„Abstrakce miluju. Pro mě je to hra s barvami, při které se uvolním a odreaguji. Děti tady vystavují celkem dvacet obrazů, každý namaloval jeden obrázek. Děti malovaly olejovými barvami na plátno o rozměrech padesát na padesát centimetrů. Chtěla jsem, aby to byla práce jednotlivců, ne hromadné malování na jedno téma. Jde tedy o jejich čistě individuální přístup k tomu, jak vidí a vnímají své okolí. Namalovaly to, co je jim blízké," řekla Martina Polláková.

Spolupráce dětí a učitelky na obrazech odstartovala už v září. Jelikož olejové barvy schnou velice dlouho, průběžně se ve školce malovalo i v dalších měsících.

„Domlouvali jsme se i s rodiči. Všichni s tím nápadem souhlasili, byli z něj nadšení," doplnila pedagožka.

Letošní výstava v prostorách renesančního zámku není první společnou expozicí Martiny Pollákové a malých předškoláků. Ta úvodní se odehrála už v roce 2011 v hranické Galerii M+M.

„Ráda bych v tom pokračovala, ale to, kde bude další výstava, zatím nevím. Určitě ale bude v Hranicích," uzavřela Martina Polláková.