Startuje totiž měsíční uzavírka části frekventované Nádražní ulice.

Komplikace tak zřejmě čekají nejen na turisty ale také zaměstnance, kteří pracují v průmyslové zóně na Tovární ulici.

Správa silnic Olomouckého kraje hodlá opravit téměř 450 metrů dlouhý úsek mezi křižovatkou s ulicí Nová a parkovištěm u vlakového nádraží.

Už několik dní před prvními výkopy byly na silnici vyznačeny neupravené a částečně i nebezpečné úseky, které se v oblasti mezi vlakovým stanovištěm a křižovatkou Nádražní a Nové ulice mají regulovat.

„Samozřejmě se po tom moc dobře nejezdí. Nejhorší je ale situace na ulici Tovární, ta by se měla opravovat zcela určitě," uvedla Jiřina Holubová, pracovnice jedné z firem na Tovární ulici.

Nový asfal v půlce září

Realizace velkoplošných oprav v severovýchodní lokalitě Hranic je naplánovaná od pondělí 25. srpna do pátku 26. září.

„Po tuto dobu bude úsek silnice uzavřený pro veřejný provoz. Průjezd autobusů a Integrovaného záchranného systému bude kromě doby pokládky nové vrstvy asfaltu povolený," stojí v informacích Správy silnic Olomouckého kraje, která bude akci realizovat.

Nový povrch se přitom má pokládat o víkendu 13. a 14. září.

„V tomto termínu bude lokalita uzavřena pro veškerý provoz. Nebude umožněno vyjíždět ani najíždět k provozovnám nebo sídlům přes staveniště," uvádí se dále ve zprávě.

I často skloňovaná Tovární ulice by se konečně měla dočkat své rekonstrukce. Už letos na podzim dojde k opravě točny u průmyslových podniků.

Po ní by měla následovat celá ulice Tovární, na kterou je z městského rozpočtu vyčleněno 2,9 milionu korun.