Stavbu, která odstartovala v srpnu 2011 a skončila přibližně o rok později, vedení organizace jednoznačně chválí.

„Ke stěhování do nového pavilonu došlo až po tradičních rekreačních pobytech, na které naše děvčata každoročně jezdí. Stěhování nebylo jednoduché. Šlo o čtyřicet lidí, to už je nějakých věcí," vzpomněl na přesuny vedoucí skaličského sociálního zařízení Antonín Němec.

„Děvčata dostala velmi slušné ubytování, navíc se uvolnilo místo v původní budově na zámečku, takže i zde došlo ke zlepšení ubytovacích podmínek," zhodnotil dále.

Klientkám na novém pavilonu jsou k dispozici třílůžkové pokoje a malé předsíňky s úložným prostorem a hygienickým zázemím.

„V severní části v obou podlažích jsou pokoje pro dvě osoby. Ty jsou prostorově větší a jsou určeny pro imobilní nebo částečně imobilní klientky. Tomu odpovídá i velikost sociálního zázemí, ve kterém se může v pohodě pohybovat vozíčkář," dodal další detaily Antonín Němec.

Součástí pavilonu je třeba i lůžkový výtah, společenské místnosti a v horním patře dokonce dvě terasy. Upravené je i okolí pavilonu.

„Do budoucna bude toto prostranství ještě více zvelebeno. Zvažujeme umístění venkovního bazénu," doplnil Antonín Němec.

Cílem vybudování nového pavilonu je zlepšování životních podmínek lidí se zdravotním postižením, kteří žijí v zařízení sociálních služeb. Náklady spojené s tímto pavilonem se hradily z rozpočtu Olomouckého kraje.