Náplň dalšího setkání maminek se svými potomky v neziskové organizaci se tentokrát nesla v duchu povídání a workshopu s názvem Veselé zrní aneb o zdravých potravinách hravě a s nadhledem. Středečním tématem byly jáhly. Maminky se tak dozvěděly a vyzkoušely si, jakým způsobem se tato obilnina zpracovává.

„Většinou sem přicházejí maminky s dětmi poté, co dítě začne chodit a doma už se trošku nudí. To pak zpravidla matku přiměje k návštěvě Dráčku. Zatímco pro rodiče je prvořadé aktivita dítěte, našim cílem je aktivně zapojit i rodiče. Ti pak buď využívají pořádané programy, nebo se stanou našimi aktivními členy," uvedla jednatelka Mateřského centra Dráček Lenka Fraisová.

Řada projektů, které Dráček během roku pořádá, se v průběhu let opakuje. Kromě pravidelných heren s programem se organizují i venkovní akce jako je pálení čarodějnic, dětský den, lampionová procházka, kurzy pro těhotné ženy nebo burza s dětským oblečením.

Mateřské centrum Dráček v Hranicích funguje už od roku 2000, letos tedy tato „neziskovka" vstoupila už do svého třináctého ročníku.