Do založení vlastního rehabilitačního centra se pustily tři fyzioterapeutky, které prošly mimo jiné i místní nemocnicí.

„Po mnoha letech práce v nemocnici, jsme už cítily potřebu změny. A to jak místa, tak způsobu péče o pacienty. Jde nám hlavně o to, poskytnout ošetření v co nejkratší době a za větší spoluúčasti pacienta. Nechceme jen nařizovat, co mají a nemají dělat, ale nabídnout alternativy, které budou vyhovovat i pacientovi,“ prozradila jedna z terapeutek Marcela Kopecká.

„Očekáváme, že nejčastěji budeme ošetřovat bolavá záda, poúrazové stavy, zablokované krční páteře, tzv. tenisové lokty a napravovat vadná držení těla,“ pokračovala.

Ekoltes Hranice.
Ředitel Ekoltesu Čermák složil funkci

Vedle tradičních procedur ale nabídne nová rehabilitace také několik speciálních služeb. Ranní pohotovost bude určena lidem, kteří se například ráno probudí se zablokovanou krční páteří nebo s výraznými bolestmi lokte.

„Pohotovost bude mít prozatím nastavený čas od půl sedmé do osmi ráno. Jedná se o jedinou rehabilitační pohotovost v Hranicích. Navíc na této rehabilitaci budou přístroje, které jinde v České republice nenajdete a jež nám pomohou k lepší diagnostice a nápravě zdravotních potíží,“ popsala dále fyzioterapeutka.

Nebudou chybět ani kurzy pro maminky s dětmi od jednoho do dvanácti měsíců. Maminky se v nich naučí, jak správně manipulovat s dítětem, aby zajistily jeho zdravý vývoj a zabránily tak možným pozdějším potížím s páteří či velkými klouby.

Do budoucna plánuje rehabilitační centrum také určitou formu domácí péče.

„Jednalo by se však skutečně pouze o závažné stavy, například po cévních mozkových příhodách, kdy bychom poskytovaly péči pacientům upoutaným na lůžku, i se zácvikem rodinných příslušníků,“ uzavřela Marcela Kopecká.

Nová rehabilitace u zámku otevírá již v pondělí 3. června.

Oslavy v Hranicích. Ilustrační foto
Hranice oslaví 850 let velkolepě. Těšte si i na obří loutky či Báru Basikovou