„Jednání probíhají, nejsou jednoduchá a měli bychom se definitivně domluvit během zítřejšího dne. My jsme jako vítězové voleb získali sedm mandátů, druhá Unie pro Lipník starosty Miloslava Přikryla má pět křesel a lidovci čtyři. Nabídli jsme spolupráci jak Unii pro Lipník, tak KDU-ČSL. Strany si to vyhodnocují a sdělily nám, že výsledek řeknou zítra ráno,“ shrnul lídr vítězného hnutí Za náš Lipník Pavel Šoltys.

Podle něj se může stát i to, že se vítěz voleb nakonec ocitne v opozici.

„Politika je nevyzpytatelná, takže je ve hře i scénář, že se dají lidovci dohromady se současným vedením města, a my skončíme v opozici,“ připustil Pavel Šoltys.

Pavel Šoltys, lídr Za náš Lipník
Lipník volil změnu, hnutí Za náš Lipník převálcovalo unii starosty

Stranu Unie pro Lipník reprezentuje dlouholetý starosta města Miloslav Přikryl, za KDU-ČSL kandidoval dnešní místostarosta Ondřej Vlček.

Po dvou křeslech v zastupitelstvu mají ODS a Pro moderní Lipník, jeden mandát strana Lepší Lipník. V minulém volebním období (2014-2018) řídila tamní radnici koalice složená z lidovců, ODS, hnutí Za moderní Lipník a Unie pro Lipník, v jejímž čele stojí stávající starosta Miloslav Přikryl.