„V případě oprav u Lidového domu je projektová dokumentace už hotová. Práce by se měly stihnout již nyní na podzim a obec na ni vynaloží asi dvě stě padesát tisíc korun," řekl starosta Opatovic Jaroslav Kuchař.

Vesnice na Hranicku už kvůli této rekonstrukci vyhlásila výběrové řízení, během kterého vybrala realizátora stavby.

„Dodavatele už máme. Nyní jen čekáme, až doběhne územní řízení. Pak můžeme začít s pracemi, které potrvají asi dva týdny," dodal starosta.

Problémy s kanalizací se však v Opatovicích budou řešit také v roce 2013. Tato pozdější oprava ale bude mnohem rozsáhlejší a také nákladnější než podzimní akce.

„Jedná se o opravu přibližně čtyř set metrů kanalizace. Momentálně jsme ve fázi zpracování projektové dokumentace, potom můžeme tuto akci zrealizovat. Tato zásadní oprava kanalizace vyjde asi na dva miliony korun," doplnil Jaroslav Kuchař s tím, že obecní úřad se na tuto akci pokusí získat i dotační příspěvky.

Potíže s kanalizací v Opatovicích nastávaly zejména při intenzivnějších deštích. Voda se totiž při zvednutí hladiny potoka vracela zpět, a proto jsou prý opravy nutné. Řidiči by se jich však obávat neměli. Podle starosty Jaroslava Kuchaře se ani jedna z plánovaných akcí dopravy přes obec nedotkne.