„Nové pracoviště se nachází na území bývalého zemědělského družstva. Rozlehlé parcely poskytly dostatek prostoru pro částečně dřevěné administrativní budovy, provozní objekty a garáže. Ekologická novostavba by měla být dokončena v březnu roku 2021 a zhotovitelem je společnost Hochtief,“ shrnul Miroslav Mazal z olomouckého Ředitelství silnic a dálnic.

Výstavba D1 na Přerovsku. Ilustrační foto
Začátek stavby D1 u Přerova ohrožují chyby. Nejsou fatální, věří ŘSD

Zaměstnanci střediska zajistí od příštího roku veškerou údržbu dálničního úseku mezi Přerovem a Lipníkem o délce 14,1 kilometru. Po dokončení navazujícího úseku dálnice D1 mezi Přerovem a Říkovicemi pak dojde k rozšíření spravované trasy na zhruba 50 kilometrů - a to díky údržbě obousměrného úseku z Přerova do východní části Kroměříže.

„Nákup potřebné techniky vyjde na 111 milionů korun. Některé stroje už jsou pořízeny, aby mohly po plánovaném otevření střediska vyjet do terénu,“ doplnil Miroslav Mazal.

Ilustrační foto.
Za parkování na náměstí Přerovského povstání budou řidiči nově platit

Na stavbě se v těchto dnech intenzivně pracuje. Dělníci provedli montáž sádrokartonu, přibyly elektrické rozvody včetně vybavení rozvoden a specializovaná firma zahájila montáž venkovních rolet. Druhý objekt opravny dostal novou omítku, pokračuje zde montáž sádrokartonů a elektrických rozvodů - opět s vybavením rozvodny.

„Vytápěné i nevytápěné garáže už jsou propojeny elektrickými obvody a sklad soli je obkládán dřevem v průběhu doplňování okenních tabulí. Místo selankového hospodářství je opatřeno rozvody elektrického proudu a stavebníci provádějí omítky, fasádní opláštění a střešní pláště,“ dodal. Stavba podle něj běží podle harmonogramu, i když se musela vypořádat s nepříznivým počasím a pandemickou situací. (pu)