„My už se této akce účastníme potřetí nebo počtvrté a vždy se na ni těšíme. Je to pro nás takové první vystoupení, kterým odstartujeme sérii letošních vánočních koncertů,“ uvedla Markéta Lásková, sbormistryně pěveckého sboru Cantabille.

Sbor už má program na prosinec zcela zaplněný. Po akci Česko zpívá koledy vystoupí v pátek 9. prosince od 18 hodin v Kulturním domě Zbrašov v Teplicích nad Bečvou. V neděli 11. prosince v 18 hodin následuje koncert v kapli v obci Malhotice. Poté vystoupí pěvecký sbor Cantabile 16. prosince v 17 hodin v hranické synagoze a sérii vánočních koncertů završí vystoupením 22. prosince v kapli sv. Barbory v Hranicích, kde vystoupí komorní sbor Cantabile s kapelou Martin Láska Band.

Podzimní koncert Pěveckého sboru Cantabile.
OBRAZEM: Podzimní koncert hranického Pěveckého sboru Cantabile

Na tomto posledním koncertě zazní známé vánoční písně v netradičním stylu. „Po Novém roce chystáme Novoroční koncert v kostele Stětí sv. Jana Křtitele v Hranicích, který se uskuteční v pátek 13. ledna 2023 od 18.30 hodin. Na tomto koncertě vystoupí všechna tři tělesa Cantabile. Koncert se ponese v duchu vážné hudby,“ upřesnila sbormistryně Markéta Lásková.

Úspěšný rok a přípravka pro děti

Podle jejích slov má za sebou pěvecký sbor Cantabile úspěšný rok. „Jsme rádi, že jsme se po několikaleté pauze způsobené covidem znovu dostali do formy a fungujeme jako před pandemií. V příštím roce nás čeká účast na mezinárodní soutěži pěveckých sborů v Makedonii, takže se postupně na tuto událost začínáme připravovat,“ řekla Markéta Lásková

Doplnila, že pokud někdo rád zpívá a má zájem rozšířit řady sboru, může se přidat. Přípravné oddělení je určené pro děti od 5 do 12 let a vede je paní učitelka Monika Blahová. Dětský pěvecký sbor pod vedením paní učitelky Michaely Adameové je určen pro věkovou kategorii od 12 do 16 let a komorní sbor Cantabile je tvořen vysokoškoláky a středoškoláky a zpívá pod taktovkou Markéty Láskové.