V nabídce má i jedli o výšce tři a půl metru, která je zároveň nejdražším stromem v nabídce.

„Ty jedle jsem prodal už tři. Lidi je brali hned, jakmile jsem je vystavil. Jeden pán si tuto jedli velice chválil s tím, že tak vysoký strom nesehnal ani na internetu. Ceny stromků se odvíjí třeba podle velikosti a tloušťky," dodal Jan Štroblík, který prodával u hypermarketu poblíž Cementářského sídliště.

Cenová relace je široká, pohybuje se od tří stovek až po 1799 korun. Zákazníci prý projevují největší zájem o smrky stříbrné a přibližně dvoumetrové jedle.

Na dalším prodejním místě u motorestu v Drahotuších si zase veřejnost může vybrat z nabídky smrků pichlavých.

„Prodávám tady od desátého prosince. Někteří lidi si ten termín hlídali, aby měli nejširší výběr. Dříve sice platilo, že první týden je prodejně slabší než ten druhý, ale letos je zájem lidí v obou předvánočních týdnech zhruba stejně dobrý," sdělil pan Pavel z Hranic. I on byl s poptávkou veřejnosti spokojený.

„Stromky za nejnižší a nevyšší ceny už jsou vybrané. Teď nabízíme hlavně stromky za 350 až 450 korun. Prodáváme pouze smrky pichlavé. Jedle nám totiž žerou srny, tam je s pěstováním problém," doplnil prodejce, který na stejném místě prodává vánoční stromky už třetím rokem.