„Soutěž odstartovala v květnu a spočívá ve sběru razítek s písmeny, které vytvoří chybějící tajenku. Hracích listů si zájemci vyzvedli poměrně hodně, odevzdaných je jich zatím kolem dvaceti, takže předpokládám, že účastníci jsou už ve finiši, nebo si jen zatím nenašli do informačního centra cestu," uvedl k tomu manažer František Kopecký z Místní akční skupiny, která soutěž vyhlásila spolu s jedenácti muzejními expozicemi v regionu.

Uzávěrka sběru hracích listů je v pátek 16. října, slavnostní slosování všech soutěžících se pak stane součástí programu Dne kultury na zámku v sobotu 24. října. Účastníci budou podrobně informováni telefonicky nebo emailem, tři šťastlivci se budou radovat ze tří zajímavých cen.

„Po skončení sezony vyhodnotíme účast a zkušenosti účastníků, abychom příští rok vylepšili nejen samotnou hru, ale třeba i otevírací dobu, propagaci či navigační cedule jednotlivých muzeí. K popularizaci muzeí přispěl určitě i letní seriál Přerovského a hranického deníku a Hranického týdne a my za něj opravdu děkujeme," pochvaloval si spolupráci František Kopecký.

O vzrůstajícím zájmu návštěvníků i důležitosti muzeí pro venkov svědčí i fakt, že letos v létě do nabídky přibyly další dvě expozice, a to Hudební a filmové muzeum regionu Hranicko v Hustopečích nad Bečvou a Muzeum zemědělské techniky v Bělotíně.

Další informace o soutěži i jednotlivých muzeích naleznou zájemci na webových stránkách www.regionhranicko.cz/muzea