„Jsme poslední ze širokého okolí, kdo se nemůže pochlubit zařízením tohoto typu. Již pět let za víceúčelové sportoviště bojujeme, vypracovali jsme projektovou dokumentaci, hlukovou studii, předložili jsme zkrátka všechny potřebné dokumenty pro realizaci projektu. Žádám tak zastupitele, aby vybudování hřiště podpořili," obrátil se na vedení města Hranice předseda osadního výboru Velká Václav Sehnalík.

Podle jeho slov je víceúčelové hřiště ve Velké velice žádoucí. „Úzce spolupracujeme se Sokolem, který u nás podniká spoustu sportovních turnajů a jiných aktivit souvisejících se sportovní činností, takže nikdo nemusí mít obavy, že by se sportoviště nevyužilo. V řadách Sokola je u nás přibližně sto lidí, dvacet děti, takže není pochyb o prospěšnosti tohoto projektu," uvedl dále Václav Sehnalík.

Vedení města vyjádřilo v rámci zasedání zastupitelstva sympatie tomuto projektu, stejně tak jako celkové činnosti Václava Sehnalíka a jeho kolegů. „Zastupitelstvo od začátku avizovalo, že městské části budou stavěny na stejnou úroveň jako Hranice. Myslím, že je tedy na místě takovéto záležitosti podporovat," zareagoval na apel předsedy osadního výboru starosta města Hranice Jiří Kudláček. „Měl jsem možnost zúčastnit se schůzí Sokolů a dobrovolných hasičů, a musím říct, že jsem byl nadšen z opravdu příkladného zapojení, k jakému ve Velké dochází," vypíchl starosta.

Zastupitelstvo se následně jednohlasně vyjádřilo pro požadované navýšení rozpočtu investiční akce o 600 tisíc korun. Víceúčelového sportoviště vznikne bezprostředně v sousedství Sokola Velká. Bude se jednat o hřiště s asfaltovým povrchem, které poslouží různým druhům kolektivních sportů od volejbalu, přes basketbal, až po fotbal. (kra)