Sobotní program zpestřily děti z místní mateřské školy, které vystoupily s pásmem koled. Pořadatelé vánoční výstavy v Malhoticích každoročně kouzelnou atmosféru adventního času obohatí jinou expozicí. Tento rok se zde sešlo kolem čtyřiceti betlémů.

„V loni jsme měli téma zvonky, předtím anděly a letošní výstavu jsme zaměřili na betlémy. Jsem moc ráda, že se nám jich tu sešlo tolik. Zapůjčili nám je hlavně lidé z Malhotic, z okolí a z Hranic,“ pochvalovala si předsedkyně pořádajícího spolku Klubko Eva Králová.

Řada vánočních svícnů a aranží, které výstavu ozdobily, vznikla pod rukama místních žen. „V úterý jsme uspořádali naši pravidelnou tvořivou dílnu, kde se sešlo na třicet děvčat, která pod odborným dohledem Martiny Šigutové z Opatovic vyráběla adventní věnce a nejrůznější svícny,“ uvedla Eva Králová.

Na výstavě se návštěvníci mohli nejen inspirovat a adventně naladit, k zakoupení zde byla řada nejrůznější vánoční ozdob, výrobků a aranží, které vytvořili lidé z regionu.

„Máme tady perníčky od paní Losertové ze Všechovic, výrobky kováře Tomáše Svobody z Valšovic, klientů z Větrného mlýna ve Skaličky a vánoční ozdoby tvořily také děti z naší školky,“ doplnila předsedkyně spolku.

Příjemnou atmosféru výstavy dokreslila nejen vůně punče, ale také vánočního cukroví, které pro návštěvníky napekly členky spolku Klubko v Malhoticích.

„Ten týden před výstavou to tady už všechno zdobíme a chystáme, každá z nás napeče nějaké cukroví a také něco na výstavu vyrobíme,“ vysvětlila Eva Králová a doplnila, že vánoční strom se v Malhoticích rozzáří první adventní neděli. 

Jan Valenta, Hranice, narozen 22. listopadu 2019 v Přerově, míra 51 cm, váha 4142 g
Právě jsme se narodili. Mrkněte se na nás