Kromě sladkostí se také určovalo, kdo z místních má nejlepší pálenku. Těch bylo celkem osmnáct druhů. Voňavý sedmý ročník akce se opět vydařil na jedničku.

„Letos jsou hlavními přísadami do koláčů určeny marmeláda a povidla. Všechno je to opravdu moc dobré. Soutěžní kousky nám sem dovezly domácí pekařky z Bělotína a Drahotuš, v největším zastoupení jsou zde samozřejmě ženy ze Špiček,“ uvedla jedna z organizátorek tradiční prosincové soutěže Eva Zamazalová.

V průběhu odpoledne se na tanečním parketu představila hranická swingová taneční skupina Oldies a břišní tanečnice. Na rozdíl od obdobné soutěže, která se koná na podzim ve dvoraně hranického zámku, ve Špičkách nehodnotí porota, ale každý, kdo přijde. „Dostanou lístečky, kam mohou napsat číslo koláče, který jim nejvíce chutnal. To se pak na závěr sečte,“ řekla ke způsobu hlasování Zamazalová.

A kdo upekl ty nejlepší dobroty? Organizátoři nakonec udělili dvě první místa, a to Vlastě Novotné a Martině Šnejdrlové, hned za nimi skončila Marcela Stáhalová. Nejlepší slivovici letos vypálil Vladimír Zamazal.