Nejvíce peněz bude muset město v severní části dvorany obětovat za skleněné výplně. Má totiž v plánu vyměnit je za silnější a bezpečnější.

„Když se usazovala stávající okna, nebyl ještě v podzemí klub. Teď je tam ale zvýšený pohyb lidí a tím pádem i větší riziko, že se okna rozbijí,“ vysvětlil zvýšenou opatrnost města jeho mluvčí Petr Bakovský.

Jednu rozbitou výplň už má klub na svědomí od roku 2007. „Když jsme jej začali zřizovat, jedna z tyček ohraničujících staveniště při vichřici odlétla a dopadla přímo do skleněné výplně,“ připomněl dva roky starou událost Bakovský s tím, že dodnes tam nahrazují sklo jen dřevěné desky.

Vchod ze severní strany zámku bude kopírovat druhé vstupní dveře. Stejně jako z Pernštejnského náměstí vejdou lidé pohodlně do dvorany i od Zámecké pivnice. „Usadíme tam dveře na čidlo, což ocení hlavně maminky s kočárky nebo imobilní občané,“ vysvětlil hranický mluvčí.

Významné úpravy se podle něj v rámci plánované rekonstrukce dočká i prostor před dvoranou. V zimních měsících a při dešti tam totiž hrozí nebezpečí uklouznutí a pádu na mokrou dlažbu. „Nahradí ji protiskluzová,“ potvrdil Bakovský.

Rekonstrukce v celkovém objemu 2,2 miliony korun bude podle jeho informací zahájena v polovině května a do konce června by měla být hotova.