Přerovskému a hranickému Deníku tuto informaci potvrdil umělecký ředitel a majitel Divadla Ungelt Milan Hein.

„Jsem Hraničák a i proto je to pro mne velice křehká záležitost. Nikdy předtím se nám něco takového nestalo, na Martu Kubišovou bylo doposud všude vyprodáno. Důvodem je skutečně pouze devadesát prodaných vstupenek v předprodeji a jako pořadatelé jsme nepřipustili, aby Marta Kubišová hrála pro tak malý počet lidí. Zvlášť v mém rodném městě mě taková situace mrzí," vysvětlil Milan Hein.

Kapacita sokolovny je přitom pět set míst.

Rozhodnutí o tom, že Marta Kubišová v Hranicích vystupovat nebude, padlo v pondělí 25. února, tedy devět dní před plánovaným koncertem. Původní verze se však od skutečnosti lišila.

„Lidé se chodili ptát, proč se koncert zrušil. My jsme jim odpovídali, že důvodem neuskutečněné akce jsou technické potíže," uvedla Barbora Nováková, referentka Městského informačního centra Hranice.

Právě na informačního centru byly lístky na akci k dostání. Lidé, kteří si vstupenku s předstihem zakoupili, samozřejmě dostali své peníze zpět. Vstupné na akci do sokolovny se přitom pohybovaly v rozmezí od 330 do 450 korun.

„Obecně si myslím, že lidé stále více šetří. To je podle mě dlouhodobý trend. Ve srovnání s minulým rokem i nám návštěvnost mírně poklesla," řekla Helena Votavová, ředitelka Městského kulturního zařízení Hranice.

Tato příspěvková organizace byla spolupořadatelem zrušené akce. Její podíl se ale týkal hlavně propagace a vyvěšování plakátů na veřejných místech.

Další tahák? Filmy

Naopak poměrně vysokou návštěvnost si Městské kulturní zařízení Hranice slibuje od letošní digitalizace letního kina na Komenského ulici. Díky ní se příchozí diváci dočkají filmových novinek s vyšší kvalitou zvuku i obrazu. Filmy, které se doposud v areálu promítaly na starém pětatřicetimi­limetrovém filmovém pásu, byly například dva roky staré. Provozovatelé kin přitom za aktuální považují takové snímky, které jdou na plátna do šesti měsíců od premiéry.