U příležitostí jubilea se ve čtvrtek uskuteční tradiční Koncert učitelů v Koncertním sále na Zámecké ulici v Hranicích. Akce začíná v 18 hodin.

„Jedná se o každoroční koncert, který je ale vždy něčím ozvláštněný. Třeba tím, že na něm vystoupí i některý absolvent naší školy," uvedla učitelka Jana Labašová, která se ve škole zaměřuje na hru na klavír.

O týden později, v pátek 21. února, bude pro změnu zahájena výstava v Městském muzeu a galerii, která potrvá až do 20. dubna. Půjde o multifunkční projekt s hudební projekcí, na kterém nebudou chybět historické audiovizuální dokumenty nebo třeba expozice kostýmů. „Výstava bude průřezem historie školy, přičemž se postupně připomenou jednotlivá desetiletí," přiblížila učitelka Labašová.

Ani další projekty školy pro veřejnost na sebe nenechají dlouho čekat, přijdou na řadu v dubnu, květnu i červnu.

Například slavnostní den oslav 90 let založení školy se plánuje na 7. června v parku Sady Čs. legií. Tento den bude také vrcholem všech naplánovaných akcí. Dvanáctihodinový program odstartuje v 10 hodin dopoledne a skončí až ve 22 hodin.

Hudební škola, jak uvádějí i oficiální webové stránky ZUŠ Hranice, byla ve městě založená v roce 1924 v rámci oslav stého výročí narození jednoho z nejvýznamnějších českých skladatelů Bedřicha Smetany. Zakladatelem školy byl absolvent pražské konzervatoře František Brož.